*Nettavisen* Nyheter.

Fredsavtale i Den sentralafrikanske republikk

Libreville (NTB-AFP-Reuters): Statsministeren i Den sentralafrikanske republikk har gått av i tråd med en fredsavtale som regjeringen og opprørere inngikk fredag.

12.01.13 15:00

Landets president François Bozize ga lørdag statsminister Faustin Archange Touadera sparken for å oppfylle betingelsene i avtalen. Han skal erstattes av en representant for opposisjonen, slik opprørerne krever.

Avtalen setter punktum for et opprør som startet i desember og spredte seg raskt. Det var den største trusselen hittil mot styret til president François Bozize.

Opprørerne feide landets hær til side da de inntok flere av landets viktigste byer. De var nær ved å innta hovedstaden Bangui da samtaler om en våpenhvile ble innledet i Gabons hovedstad Libreville tidligere i uka.

En talsmann for opprørerne, Eric Massi, sier at avtalen er god, men at de vil gjenoppta kampene om ikke Bozize respekterer den.

Blant kravene regjeringen godtok, var at politiske fanger løslates og at utenlandske militære styrker sendes ut av landet. I tillegg skal statsministeren komme fra opposisjonen, og det skal avholdes valg innen tolv måneder. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag