Fredsavtale skal til folkeavstemning i Colombia

Bogotá (NTB-Reuters): Colombias president Juan Manuel Santos vil legge ut en eventuell fredsavtale med FARC-geriljaen til folkeavstemning samtidig med valg neste år.

Forhandlingene med FARC går svært sakte på Cuba, men ingen av partene har forlatt forhandlingsbordet, og Santos' utspill tyder på at han tror det blir en fredsavtale i løpet av få måneder.

Torsdag sendte han et lovforslag til nasjonalforsamlingen som åpner for å holde en folkeavstemning samtidig enten med valget til ny nasjonalforsamling i mars eller med presidentvalget i mai neste år.

Regjeringen og FARC-geriljaen har forhandlet siden november i fjor, men er hittil bare blitt delvis enig om ett av de fem punktene forhandlingene dreier seg om.

Punktet de er delvis enig om, er om jordreform. Nå arbeider de også med mekanismene for at FARC-medlemmer kan ta del i normal politisk virksomhet.

Det som da står igjen, er narkotikaproduksjon og -smugling, hvordan ofrene for krigen skal kompenseres, og hvordan krigen skal avsluttes. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.