RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredsprisvinner ble nektet innreise i Egypt

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Den jemenittiske fredsprisvinneren Tawakul Karman ble søndag nektet innreise i Egypt. Hun skulle delta i demonstrasjonene mot landets nye makthavere, men ble avvist som en sikkerhetstrussel.

Karman ble stanset på flyplassen i Kairo «av sikkerhetsgrunner» og beordret til å fly hjem igjen til Jemen, opplyser en flyplasskilde til nyhetsbyrået AFP.

Selv skriver Karman på Twitter at hun skulle delta i demonstrasjonene til støtte for Mohamed Mursi. Karman har den siste tida gitt støtte Mursi, som ble avsatt som president i Egypt i begynnelsen av juli. Situasjonen i landet har vært svært urolig siden kuppet.

Under den arabiske vår i 2011 ble Karman en lederskikkelse i ungdomsopprøret mot Jemens daværende president Ali Abdullah Saleh. Hun ble samme år den første arabiske kvinnen til å vinne Nobels fredspris.

I Jemen er Karman blitt omtalt som «Jernkvinnen» og «Revolusjonens mor». Men hun er også medlem av partiet Islah, som er kontroversielt blant annet på grunn av ett av partiets mest beryktede medlemmer, Abdul Majeed al-Zindani. Han er en tidligere rådgiver for Osama bin Laden og anses av USA for å være en terrorist.

Ifølge det egyptiske nyhetsbyrået MENA er Karman oppført på en liste over personer som ikke får reise inn i Egypt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere