RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredsprisvinner eller fotballstjerne?

FREDSAKTIVIST: Fredsaktivisten Ellen Johnson Sirleaf er Afrikas første demokratisk valgte kvinnelige president. Hun bidro til Charles Taylors fall, og ble valgt til Liberias nye president i 2005.
FREDSAKTIVIST: Fredsaktivisten Ellen Johnson Sirleaf er Afrikas første demokratisk valgte kvinnelige president. Hun bidro til Charles Taylors fall, og ble valgt til Liberias nye president i 2005. Foto: JIM WATSON (Afp)
Liberierne gikk til valgurnene tirsdag.

Det var en stor begivenhet som fant sted i Liberia tirsdag da befolkningen for andre gang etter den blodige borgerkrigen kunne gå og stemme i et presidentvalg.

Blant favorittene til å vinne, er årets Nobels fredsprisvinner og sittende president Ellen Johnson Sirleaf.

Ett av de store temaene før valget har vært arbeidsløshet blant de yngre i Liberia. Det var kanskje derfor at flertallet av de oppmøtte tirsdag, var nettopp den yngre delen av befolkningen.

- Det kommer til å hjelpe landet fremover, sier studenten Hawa Zayzay (26), som hadde møtt opp for å stemme i Kendeja-området, ifølge The New York Times.

- Vi har vært igjennom 15 år med borgerkrig. Bare vi liberiere kan gjøre dette landet bedre. Før var det organisert av FN. Vi liberiere kan være stolte av dette, forklarer studenten.

Det er ingen selvfølge at Sirleaf blir gjenvalgt. En av hennes største konkurrenter er Winston Tubman, som stiller med tidligere fotballspiller George Weah som visepresidentkandidat.

Weah som blant annet ble kåret til verdens beste fotballspiller av Fifa i 1995, var også en av de som hadde trosset regnet og møtt opp ved Kendeja-området tirsdag.

- Vårt lag representerer folket. Vårt lag er laget som skal forsone folket, fortalte fotballstjernen.

Spørsmålet er nå om Sirleaf er like populær på hjemmebane som hun har vist å være i utlandet, eller om liberierne går for en gammel fotballhelt og hans partner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere