Foruten en rekke kunstneriske innslag skal også Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen holde tale for vinnerne. Seremonien starter klokken 13.

Prisvinnerne, både Muratov, Ressa og Verdens matvareprogram, mottar diplom og gullmedalje, og deretter skal prisvinnerne holde sine nobelforedrag.

Pandemien gjorde at fjorårets fredsprisvinneren, Verdens matvareprogram, representert ved direktør David Beasley, ikke fikk mottatt prisen i fjor. Derfor er han også i Oslo fredag.

Hektisk program

Til tross for nye koronarestriksjoner går en rekke nobel-arrangementer av stabelen fredag, i noe nedskalert form.

Tidligere fredag formiddag har vinnerduoen vært på Redd Barnas fredsprisfest, der de de møtte barn fra Oslo som hadde laget en forestilling til ære for årets fredsprisvinnere.

– De har planlagt festen, de er programledere og pressetalspersoner, i tillegg til at de bestemmer hva som skal formidles og hvordan alt skal se ut, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna til NTB.

Redd Barna arrangerer fredsprisfesten for 24. gang. Målet er blant annet å engasjere og lære barn om fredsskapende arbeid.

Derfra dro Ressa og Muratov videre til audiens på Slottet klokken 12.10.

Kongelig forfall

Kronprinsesse Mette-Marit skulle etter planen deltatt på dagens arrangementer, men har blitt forkjølet og må derfor stå over.

- Kronprinsessen har forkjølelsessymptomer og skal ta en test for covid-19, opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.