*Nettavisen* Nyheter.

Frekke modeller over 40

Vi var med da kvinnemagasinet TARA arrangerte modellkonkuranse. Se de sexy damene her.

21.04.06 14:07

(SIDE2): Med Vendela Kirsebom, Guri Schancke og Anette Stai i spissen er modne modeller nå den nye trenden. Det er noe kvinnemagasinet TARA lenge har visst. I samarbeid med bildebyrået Scanpix og kleskjeden Kappahl arrangerte de derfor en modellkonkurranse for flotte og sexy damer over 40 år.

  • Se bildespesial under

- Vi har erfart at det ikke er lett å finne modeller over 40 år. Derfor valgte vi å ta saken i egne hender, sier redaktør Torunn Pettersen i TARA. Magasinet fikk inn i overkant av 650 kandidater og står nå igjen med ti stykker, som blir en del av «modellstallen» til TARA. Jentene sminkes nå for å bli tatt bilder av, og både frisører og stylister jobber på spreng for å få de ti jentene klare.

Modelldrøm i magen

Det skal tas portrettbilder og fellesbilder. Dessuten skal Scanpix ta sine bilder, som skal brukes til illustrasjon. Jentene som er mellom 40 og 60 år har allerede vunnet 5000 kroner i klær fra KappAhl, turen til Oslo og en full spa-dag. Dessuten har modelldrømmen gått i oppfyllelse for mange av dem.

- Jeg må innrømme at jeg har hatt en modelldrøm i magen. Det tror jeg de aller fleste jenter har, sier TARA-modell Wivi Eilertsen. Hun fyller 40 år i september og oser av sensualitet og sexy attitude.

- Jeg har aldri jobbet som modell før, men tenkte rett og slett bare; hvorfor ikke? Dette virker moro!

Moro på location

De fleste av de voksne jentene ser umåtelig freshe ut og at de har det gøy levnes det i hvert fall ingen tvil om.

- Dette er jenter som tør å vise seg fram, sier redaktør Torunn. Hun synes prosessen med å plukke ut ti stykker var vanskelig, men hevder at utstråling og en uhøytidelig sjarme veide tyngst i utvelgelsen.

Hun påpeker at det er viktig å tenke på at man er ikke er «ferdig» når man er 40. Man har allikevel muligheter både karrieremessig og ellers i livet. Og hvorfor skal ikke 40-åringer kunne være modeller? legger hun til. Vi ser at modne modeller kan ha vel så mye å gi og i Sverige har magasinet hatt en enorm suksess med å arrangere modellkonkurranser for voksne jenter over 40.

Flere bilder og mer om konkurransen kan du lese i Mai-utgaven av TARA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.