*Nettavisen* Nyheter.

Frelseren Froome

Foto: Garrett Ellwood (Scanpix/Afp)

- Vinner jeg Tour de France igjen, restaurerer jeg også sykkelsportens rykte.

Christopher Froome mener at sykkelsportens rykte vil bli bedre dersom han vinner Tour de France for andre gang neste år.

- Jeg liker å tro jeg kan komme tilbake og vinne Tour de France også neste år. Klarer jeg å vinne Tour de France flere ganger, vil publikum få større tiltro til sporten igjen, sier Froome til BBC.

Da Froome vant Tour de France i sommer, var det flere kritikere som mente at prestasjonene hans var tuftet på doping. Froome skjønner skepsisen, men sier han aldri blir strippet for Tour-triumfene på samme måte som Lance Armstrong.

- Jeg vet at resultatene mine aldri blir fjernet. På den andre siden vil det ta tid før folk skjønner det. Det var mange som har vært skeptiske til resultatene Wiggins og meg har hatt de siste årene, men jeg tror vi er gjennom den tøffeste tiden for sporten nå. Det er en liten minoritet som bryter reglene og blir tatt nå, sier Froome.

Tour de France-helten mener ryttere som dopet før han selv syklet på øverste nivå, må ta skylden for et negativt bilde på sykkelsporten.

- Mistankene handler om at vi sykler i post-doping-tiden, som gjør at vi må hanskes med mye negativ omtale, sier Froome.

Han sier Tour de France blir hovedmålet for 2014-sesongen og sesongene som kommer. Han er mer opptatt av å vinne Touren flere ganger enn å utvide merittlisten med triumfer i Giro d’Italia og Vuelta Espana.

- Det største målet, utfordringen for meg blir å klare å klare å holde fokus på Touren år etter år, sier Froome.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.