*Nettavisen* Nyheter.

«Frelseren» rev ned Ragde

Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix

Etter flere uker på bestselgertoppen gir Anne B. Ragde tapt for Jo Nesbø og hans siste roman «Frelseren».

24.10.05 14:07

Helt siden august og «Eremittkrepsene», har Anne B.Ragde vært dronningen på den norske bestselgerlisten. Reglene i den nye bokavtalen har gjort at forhandlerne kan selge «Berlinerpoplene» fra 2004 billig, sammen med oppfølgerboken som kom i år. Dermed har forfatterens popler hatt fast plass på toppen.

Men nå har hun fått to stødige utfordrere. Frode Øverlis «Pondus: Fem rette» holder seg på pallen denne uken, rett etter Ragde. Mens førsteplassen er inntatt av Jo Nesbøs «Frelseren». Boka har fått kritikerne til å trille sekseren på terningen, og selv mener Nesbø denne sjette boka om Harry Hole på mange måter er større enn forgjengerne.

I motsetning til de tidligere bøkene om Harry Hole, har Nesbø nemlig tatt inn tre fortellerstemmer, offeret, jegeren og Harry Hole som står på siden og skal løse gåten.

- Denne gangen ville jeg bygge en bakgrunn i et miljø, fortelle hvor de kommer fra og det de har opplevd. Og på den måten kanskje gi en forklaring for det de gjør. Alle disse tre er på en måte frelsere, men med ulikt utgangspunkt og ulike motiver for det de gjør, sa han til TV 2 Nettavisen.

LES INTERVJU MED NESBØ HER

Den norske Bestselgerlisten utarbeides av Bokhandlerforeningen og baseres på salg fra over 340 butikker landet rundt. Den utgis en uke i etterkant av registrert salg.

LES OGSÅ: BESTSELGERNE TIL LAVEST PRIS

Utover bøkhøsten har det skjedd en gradvis fornorsking av bestselgerlisten. Denne uken er hele syv norske forfattere på topp ti, og kun to utenlandske.

DEBATT I BLOGG: HVORFOR SELGER IKKE NORSKE FORFATTERE?

Her er ukens ti på topp:

1. Jo Nesbø: Frelseren

2. Anne B. Ragde: Berlinerpoplene

3. Frode Øverli: Pondus : fem rette

4. Knut Nærum: Madonna-gåten

5. Anne B. Ragde: Eremittkrepsene

6. Dan Brown: Da Vinci koden

7. Dan Brown: Engler og demoner

8. Paulo Coelho: Zahir

9. Unni Lindell: Orkestergraven

10. Erlend Loe: Volvo lastvagnar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag