Gå til sidens hovedinnhold

Fremadragende band med 20 år bak seg

Romsås Storband, som har eksistert i 20 år, har mye å være stolt av. De har god anerkjennelse både i utlandet og her til lands.

Romsås: Romsås Storband gjør stor suksess både nasjonalt og internasjonalt. Det er det eneste profesjonelle storbandet i Oslo, og flere profesjonelle musikere har tidligere gjennomgått sin læretid i storbandet. Og ikke nok med det, Romsås Storband er det mest anvendte bandet i Oslo og slår godt an med fengende jazz- og dansebandmusikk. Bandmedlemmene startet sin musikkarriere tidlig. Allerede for tyve år siden bestemte trombonist og bandmedlem Rune Wold seg for å ta initiativ til å starte et storband. Fordi han hadde vært med og spilt i Romsås Janitsar, hadde han også gode musikalske ferdigheter å ta med seg.
- Korpset hadde vært på utenlandstur til Tyskland, da jeg og et annet nåværende bandmedlem fikk ideen om å starte Romsås Storband. Vi plukket med oss flere medlemmer fra Janitsaren, og takket være bekjentskaper i nærmiljøet på Romsås, samt kulturkomiteen i bydelen , hadde vi flere muligheter til å slå igjennom, sier Wold og blåser ut at bandet har hatt stor anerkjennelse. Spilleoppdragene har stått i kø: Norsk Hydro, Solfesten i Rjukan i ni år, Storbandfestivalen i Sandvika, konsert i Moldø og to turneringer i Slovakia.

Bedre enn noensinne

- Det har vært mye show, mye moro og som regel godt humør. Selv om bandet har gått opp og ned hele tiden, har det aldri vært så bra som nå, sier han mens det skinner fra den blankpolerte trompeten. Den flinke trombonisten skryter også mye av den nye musikalske lederen og komponisten, Richard Johnson.

Jubileumskonsert snart

Men selv om bandet har vært så fremadragende, har det blitt lite brukt av oppdragsgivere i Groruddalen. For første gang i forrige uke, spilte bandet for Ammerud kultur- og bosenter. Bandmedlemmene håper å bli tilbudt flere musikkoppdrag i dalen.
Samtidig ønsker bandet alle fra Groruddalen velkommen til Jubileumskonserten på Sagene i Holtsgate 29.oktober. For de som er glad i jazzmusikk, er dette en perfekt anledning. Temaet for konserten er "back to the 30`s", det vil si jazzmusikk fra 30-tallet. Konferensier er Ola Kopperud, som er leder av jazzradioen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten