RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremdeles størst risiko for pandemi i Norge

Oslo (NTB): Av 17 mulige katastrofer som kan ramme Norge, rangeres et stort pandemiutbrudd som det mest sannsynlige. Det går det fram av den tredje årlige rapporten som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har utarbeidet.

Under overskriften «17 katastrofer som kan ramme Norge» la DSB torsdag fram sin årlige analyse av risikobildet her i landet.

Rapporten ble overlevert statssekretær Pål Martin Sand (Ap) i Justis- og beredskapsdepartementet torsdag ettermiddag. Nasjonalt risikobilde er ikke et bilde av alt som kan skje, men tar for seg store, alvorlige hendelser som har konsekvenser for samfunnssikkerheten - og som fordrer samarbeid mellom ulike sektorer.

Rapporten har vurdert 17 ulike scenarier fordelt på naturhendelser, store ulykker og tilsiktede handlinger. Som i fjorårets rapport er faren for en pandemi rangert som høyest, men sannsynligheten for gassutslipp på industrianlegg listet som lavest i oversikten. Nytt av året er at DSB har kartlagt faren for kvikkleireskred inne i Trondheim by.

- Dette er tenkt som et oppspill til myndighetene til å tenke gjennom hvilke alvorlige konsekvenser en slik skred i et tett bebygd område kan gi. Mange steder i Norge er det bebyggelse i områder med kvikkleire, sa direktør Jon A. Lea da han overrakte rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere