*Nettavisen* Nyheter.

Fremgang for Q-Free

Kø-teknologiselskapet Q-Free leverer sterkere topp og bunnlinje i fjerde kvartal. Sjekk selskapets resultat og forventninger fremover her:

19.05.08 00:16

Kø-teknologiselskapet Q-Free leverte driftsinntekter på 145,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2005, mot 83,3 millioner samme kvartal året før. Dette er tall ekskluderer Fara, som ble skilt ut som eget selskap.Driftsresultatet før avskrivninger endte på 24,5 millioner kroner mot 29,2 millioner samme periode året før. Også driftsresultatet svekket seg noe, fra 25,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2004, til 22,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.Resultat før skatt endte på et overskudd på 22,42 millioner kroner, etter sterk oppgang i finansinntektene. Samme periode i året før endte resultatet før skatt på 20,6 millioner kroner.I resultatrapporten skriver selskapet at de anser seg som godt posisjonert for videre vekst. Selskapet skriver videre at de vil rendyrke selskapets strategi som produkt- og teknologileverandør og at de vil komme med en rekke nye produkter for lansering i løpet av året.- Historisk har Q-Free hatt sterk fokus på prosjektsalg. Den styrken skal selskapet forsette å


videreutvikle men produktsalg vil være et satsningsområde i 2006 da selskapet ser betydelige markedspotensial for eksisterende og nye produkter. Hva gjelder utvikling av nye produkter, endrer selskapet strategi fra kunde og skreddersøm produktutvikling til utvikling av standard produkter, skriver selskapet.Årsaken til denne markante endringen i strategi er for det første at markedspotensialet for nye produkter er betydelig for selskapet og for det andre at markedet er mer harmonisert enn tidligere hva gjelder etterspurte løsninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.