*Nettavisen* Nyheter.

Fremhev magen

STRAM SILHUETT: Gjør som Jane Krakowski, Heidi Klum og Ali Larter. Gå for plagg som fremhever magen - ikke plagg som skjuler den. Foto: Getty Images

- Unngå for vide klær under svangerskapet, sier mammaklær-designer

(SIDE2): Når du er gravid, går kroppen gjennom en drastisk forandring. Det kan være vanskelig å vite hva man skal ha på seg, ettersom den nye kroppsfasongen er svært uvant.

Uønsket effekt
Gründer og designer av Look at Mum, Britt Karin Skotnes, har mange gode råd.

- Jeg vil generelt anbefale gravide å bruke klær som fremhever magen, fremfor klær som er veldig omfangsrike fordi dette ofte gjør at vedkommende ser tykk ut – og ikke gravid, sier hun.

- Jeg vil også anbefale gravide mot å styre unna for eksempel tunikaer som er vid hele veien.

Fremhev magen
I steden for å gjemme bort magen, skal man fremheve den.

- Om man ikke ønsker så tettsittende klær så er det et fint alternativ er å bruke kjoler eller tunikaer som er tettsittende rett under byster for deretter å skrå ut. Punktet under bysten er i hovedsak det smaleste punktet på kroppen og det gir derfor en fin silhuett å fremheve dette partiet, sier Skotnes.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Riktig bukse
- Det er viktig at du finner en bukse som sitter bra, og at de er behagelige og kan brukes gjennom hele svangerskapet, sier Anne-Mari Karlsen fra Den Kule Mage.

Det er mange som tar på seg sine gravide jeans i tiden etter også, i tiden før de kommer inn i sine egene bukser. Derfor kan det være lurt å investere i en bukse av god kvalitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag