RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremskrittspartiet landets største parti

Sist oppdatert:
Siv Jensen har god grunn til å smile. Fremskrittspartiet er landets største parti.
På målingen, som er gjennomført for Bergens Tidende går Frp fram fra 27,1 prosent i februar til 31,8 prosent Fremgangen på 4,7 prosentpoeng gjør partiet til landets største.

- Slutt å tulle! sa påtroppende partileder Siv Jensen da hun fikk høre at Frp er blitt landets største parti. Hun forsøker å tone ned betydningen av knallresultatet for partiet.

Klype salt

- Det er forferdelig lenge til valget. Derfor må vi forsøke å ta målingen med en klype salt. Den største faren er at vi lener oss tilbake og hviler på laurbærene, sier hun.

Også valgforsker Frank Aarebrot er overrasket over resultatet, men han understreker at målingen ikke harmonerer med andre målinger gjort i det siste.

- Den sterke oppslutningen om Frp henger utvilsomt sammen med bråket rundt Muhammed-karikaturene. Nyhetsbildet i det siste har bent fram vært fortreffelig for Frp, sier han.

Aarebrot trekker også fram at Siv Jensen har gjort en god jobb så langt.

- Det er blitt lagt merke til at hun vil bruke oljepenger til å få «full fart på Norge», sier Aarebrot til Bergens Tidende.

Ap tilbake

Og mens Frp fosser fram, går Arbeiderpartiet tilsvarende tilbake på målingen, fra 33,1 prosent i februar til 28,7 prosent nå.

Høyre er landets tredje største parti på målingen, med en oppslutning på 14,4 prosent. Det er en liten tilbakegang på 0,2 prosentpoeng siden februar.

Sosialistisk Venstreparti går også tilbake med 0,2 prosentpoeng, og blir støttet av 7,3 prosent av de spurte. Senterpartiet går tilbake like mye, og får 4,5 prosents oppslutning.

Kristelig Folkeparti går fram 0,4 prosentpoeng til 6,2 prosent, mens Venstre går fram 0,7 prosentpoeng til 4,6 prosent.

Rød Valgallianse går tilbake 1,2 prosentpoeng til 0,9 prosent, og Kystpartiet går tilbake 0,2 prosentpoeng til 0,5 prosent.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere