Gå til sidens hovedinnhold

Fremstilles for varetekt etter kunsttyveri i Bergen

Bergen/Oslo (NTB-Trine Andersen og Dag Kjørholt): To av de tre som er siktet for kunsttyveriet i Bergen Kunstmuseum, blir fremstilt for varetektsfengsling i Bergen torsdag ettermiddag. Den tredje ble løslatt tirsdag kveld etter avhør i Oslo.

- Min klient har vært i avhør i fem timer i dag. Han stiller seg uforstående til siktelsen. Han var i Bergen i det aktuelle tidsrommet, men har gitt en forklaring som han mener er riktig. Hvis vi bare forholder oss til den, så er det ikke straffbart det han har gjort, sier en av de tre siktedes forsvarere, advokat Bjarte Aarlie, til NTB.

Den 29 år gamle mannen og en 30 år gammel mann fremstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett torsdag. Onsdag kveld hadde politiadvokat Magne Kvamme Sylta i Hordaland politidistrikt, som er aktor i saken, ikke utferdiget noen begjæring, men det er allerede klart at politiet vil be om lukkede dører.

Tredjemann ble løslatt fordi grunnlaget for å fremstille ham for varetekt ikke er til stede, men siktelsen mot ham blir opprettholdt.

Politioverbetjent Jørn Solsvik i Hordaland politidistrikt, som leder etterforskningen, vil ikke si noe om omstendighetene rundt pågripelsen eller hva mannen som er løslatt har forklart om sin rolle. (©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter