Gå til sidens hovedinnhold

Fremstilt som døende rusmisbruker

Ingvar Ambjørnsen er svært misfornøyd med at han ble fremstilt som en «døende rusmisbruker» i et intervju.

(SIDE2): Det var TV 2 som sist gjorde det Ingvar Ambjørnsen kaller «å bli føkka opp» av pressen.

«God Kveld Norge» vinklet en sak slik at det kunne virke som at forfatteren tror han ligger for døden på grunn daglig rusbruk, skriver fagbladet Journalisten. Intervjuet ble gjort da han lanserte sin siste roman «En lang natt på jorden», som handler om død, alderdom og kroppens forfall.

På spørsmål om hans eget forhold til livet, svarte forfatteren at han ikke kunne regne med å bli veldig gammel på grunn av rusbruk hver eneste dag i flere tiår. Men i teaseren for programmet virker det som om Ambjørnsen kaller seg en «døende rusmisbruker».

Dette er Ingvar Ambjørnsen:

- Født i 1956 i Larvik. Har bodd i Hamburg, Tyskland siden 1985.

- Fikk sitt store gjennombrudd i 1986 med boken «Hvite Niggere». Skrev sin første roman «23-salen» i 1981.

- Kjent for blant annet bøkene om Elling og ungdomsserien Pelle og Proffen, som alle er filmatisert. Boken «Revejakta» filmatiseres i disse dager.

51 år gamle Ambjørnsen har de siste tjue årene bodd i Hamburg og det er en kjent sak at den produktive forfatteren røyker hasj. Han fyrte blant annet opp en joint på «Først og Sist» for noen år siden. Men han har aldri ønsket å karakterisere seg selv som rusmisbruker.

Sint publikum
Til Dagbladet fredag forteller Ambjørnsen at publikum har reagert med sinne over reportasjen om hans «dødsønske».

- Publikum reagerer med et voldsomt sinne over en kjent person som karakteriserer seg selv som rusmisbruker. For medlemmer av familier med rusmisbrukere, passer vellykkede folk dårlig inn i et slikt bilde. Det haglet inn med e-post. Reaksjonene var så sterke at jeg ikke kan huske å ha vært utsatt for lignende, sier han til avisen.

I intervjuet sier Ambjørnsen at promoteringen helt klart ble gjort med overlegg, og at han synes det var dårlig gjort å fremstille saken på den måten.

TV 2 på sin side beklager promoteringen av intervjuet med Ingvar Ambjørnsen, og sier den tre-fire sekunder lange traileren aldri var ondsinnet ment fra deres side.

- Vi beklager hvis Ambjørnsen føler seg støtt over måten intervjuet med ham ble presentert på, sier prosjektlederen for «God Kveld Norge» -redaksjonen, Bård Eriksen til avisen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley