Fremtidens designere

Foto: Paul Weaver (Side2)

Her er de nye norske talentene på motehimmelen.

OSLO KONGRESSENTER (Side2): Å lykkes i motebransjen er ingen enkel sak. Det er mange talenter der ute, og man må både ha talent, ståpåvilje og en god prosesjon falks for å lykkes.

Les også:- Vi har gitt bånn gass

Farmhouse og Oslo fashion Week har gått sammen om å danne Springbrett, som er skapt med tanke opp å fremme unge moteskapere. Tanken er at unge motetalenter skal få muligheten til å vise seg fram, og dermed få en fot innenfor den harde motebransjen.

Se bilder av kolleksjonene til de unge talentene nederst i saken!

Årets vinnere fikk mulighet til å vise fram sine kolleksjoner under årets moteuke, og det som ble vist på catwalken var av no varierende karakter.

Abebo J.B. Getachew (22)
Getachew har akkurat avsluttet sine studier ved moteskolen Esmod, og her fikk hun også med seg tre hele priser hjem. Hun ble nemlig kåret til Beste Design Dame, Steen & Strøm prisen og Gullnålen.

Og det er lett å se at Getachew har talent, selv om hun fortsatt har en del å hente på å hevde seg helt i toppen. Det hun viste på catwalken hadde et rocka preg, men med et noe sexy snitt. Designeren leker litt med de tradisjonelle formene, men lykkes godt med dette. En av Side2s favoritter fra catwalken er en skinnjakke med pelsrysjer.

Benjamin Theissen (25)
Theissen er ennå ikke ferdig utdannet, men starter sitt tredje år på Høgskolen i Oslo denne høsten.

På catwalken var det mye bar hud, mens det som var av klær hadde et tradisjonelt uttrykk med vide silhuetter og løse materialet.

Elisabeth Stray Pedersen (23)
Stray Pedersen skal visstnok være kjent for å bruke tidkrevende teknikker når hun utformer sine kreasjoner.

På catwalken viste plagg med stramme linjer, og en skulpturell form, hvorav fargene som gikk igjen var hvitt, blått og sort.

LES MER FRA OSLO FASHION WEEK
- Jeg skal finne mange kjoler
- Dette er faktisk ganske pinlig
Innovativ herrekolleksjon
- Vi har gitt bånn gass
Klart for motefest

Anette Alstad (21)
Alstad går Kunst og Design på Høyskolen i Oslo, og hennes kolleksjon skilte seg ut med sine pastellfarger, og søte kreasjoner.

Hotpantsen i pastellfarger med søte detaljer og voluminøse chiffontopper var en stor hot på catwalken, og gå publikum en noe mer fargerik opplevelse.

Karoline bakken Lund (21)
Bakken Lund begynner nå sitt tredje år på bachelorgraden i kunst og design på Høgskolen i Oslo med mote og tekstil som fordypning. Hun presenterte en unisexkolleksjon på catwalken, og skal visstnok være opptatt av å utforske balansegangen mellom konseptuell og kommersiell mote.

Dette kom tydelig fram under motevisningen i Oslo Kongressenter, for her kunne man tydelig se kunstelementer blandet inn i et kommersielt uttrykk.

SAMLESIDE: LES ALT OM MOTEUKA HER!

HER ER DE FEM VINNERNES KOLLEKSJONER:

3630

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.