RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremtidens mobiltelefon

Sist oppdatert:
Putt finger'n i øret og snakk!

Det dukker til stadighet opp spennende og absurde mobiltelefonkonsepter for fremtiden. Nokia har blant annet vist oss noen svært spennende konseptbilder med noen gjennomsiktige trykksensitive mobiler.

Veldig sær mobil
Men nå har den japanske mobilgiganten NTT DoCoMo vist frem en fremtidsmobil som er noe totalt annerledes – og som ikke minst faktisk er en realitet i dag.

Sjefsforsker Masaaki Fukumoto har nå vist frem den merkelige mobiltelefonen du ser på bildet på toppen her. Det er rett og slett en mobiltelefon som du setter på pekefingeren. Telefonen har en meget retningsstyrt mikrofon som fanger opp stemmen din, men det mest utrolige er at lyden sendes som vibrasjoner gjennom fingeren og inn i øret.

På denne måten oppnår en egentlig to ting på en gang: En kan holde seg for ørene på bråkete steder og snakke i telefonen samtidig.

Styr DVD-en med fingrene
Når forskerne først var i gang med å vise frem merkelige dingser, dro de også frem et bevegelsessensitivt armbånd. Denne skulle ifølge forskerne være i stand til å gjenkjenne bevegelser du gjorde med tommel og pekefinger. På den måten skulle du dermed kunne kontrollere tv-en eller DVD-spilleren bare ved å bevege litt på armene.

Og om ikke det var nok: Til slutt viste de frem en dings som gjorde at du for eksempel kunne justere lyden på stereoanlegget bare ved å rulle på øynene.

Rent personlig tror jeg at jeg foretrekker min N95 8GB og noen fjernkontroller... Ville du snakket i telefonen med fingeren i øret? Ta diskusjonen under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere