*Nettavisen* Nyheter.

French-aktor åpner for ny gransking av blodprøvene

Kinshasa (NTB): Aktor i drapssaken mot Joshua French kan godta at Tjostolv Molands blodprøver blir undersøkt på nytt av en uavhengig instans.

- Dette er opp til dommeren å bestemme, men når det er motstridende opplysninger er det vanlig å bringe inn en uavhengig instans som kan vurdere saken. Det må være en instans som verken er kongolesisk eller norsk, sier oberst Katenda Nkulu til Dagbladet.

Som aktor i den nye drapssaken vil han ikke nødvendigvis selv gå inn for en uavhengig undersøkelse av blodprøvene, men mener det er «naturlig for dommeren å tenke på den måten».

- Jeg regner med at det kan skje. Noen av de viktigste bevisene i saken er medisinske, sier han.

Kongolesisk militær påtalemyndighet mener Joshua French drepte kameraten på cella, og baserer tiltalen på angivelige funn av beroligende midler i blodet hans. Kripos, som hadde mannskaper til stede under obduksjonen, bestrider imidlertid dette og har gått ut med opplysninger om at Tjostolv Moland hadde alkohol i blodet, men at det ikke ble funnet spor av beroligende midler.

French risikerer på nytt å bli dømt til døden hvis han blir funnet skyldig i å ha drept kameraten, bekrefter Nkulu. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag