Gå til sidens hovedinnhold

French glad over mange julehilsener

Kinshasa (NTB): Dødsdømte Joshua French fikk besøk og hilsener fra kjente og ukjente under sin første jul i kongolesisk fengsel uten Tjostolv Moland.

Til VG forteller French at han mest av alt var glad over å ha besøk av moren og søsteren som har kommet fra Norge for å være sammen med ham i julen.

Julaften tilbrakte han med familien i det militære Ndolo-fengselet i Kinshasa hvor de hørte på julemusikk og hvor han leste gjennom hundrevis av hilsener og oppmuntringer fra kjent og ukjent.

- Det var veldig hyggelig. Men det viktigste var besøket. Det er det som betyr mest for meg, sier French til avisen og legger til at han har sendt noen tanker til avdøde Tjostolv Molands familie i Vegårshei:

- Vi hadde vår egen julefeiring. I år sendte jeg noen ekstra tanker til hans familie som jeg vet var samlet i Vegårshei, der han kommer fra. Det er veldig trist å ikke ha ham rundt seg. Både i julen og i hverdagen. Det var som å feire jul uten en bror, sier French.

Mens søsteren Hannah blir i Kongo fram til 4. januar, reiser moren Kari Hilde først uken etter. Dermed vil hun kunne få med seg den varslede rettssaken mot Joshua hvor han er tiltalt for drap på Tjostolv Moland. Rettssaken skal etter planen starte i fengselet tirsdag 7. januar. (©NTB)