*Nettavisen* Nyheter.

French ønsker dom mandag

Kinshasa (NTB): En av to norske leger som ble innkalt til Kongo for å vitne i saken mot Joshua French, ble nektet innreise til Kongo og returnert til Norge. Dom i saken er ventet mandag, slik den også var i forrige uke.

17.02.14 11:50

French har de siste ukene hatt en forverring av helsetilstanden, noe som er blitt forklart med en stressrelatert lidelse. Det ble påvist av de to norske legene da de var på besøk i Kongo i januar.

Domsavsigelsen har vært utsatt et par ganger allerede, men ifølge moren til French er det viktigere å få dommen etter anklagene om at han drepte vennen Tjostolv Moland, enn å bli behandlet på sykehus.

- Det hele er veldig slitsomt å sitte der i varmen og alt, så for Joshua er det bedre at dommen blir gitt, uansett hva utfallet blir, sier hun til NTB.

Anestesilegen Gunnar Farstad utarbeidet den medisinske rapporten sammen med psykiater Lavrantz Kyrdalen. Begge ble fredag tilkalt til domstolen for å avgi vitnemål og forklare om de mener French er tilregnelig eller ikke.

Farstad slapp aldri inn i Kongo og ble returnert tilbake til Norge av kongolesiske myndigheter. Kyrdalen fikk derimot passere uten problemer, til tross for at begge hadde identiske papirer og fikk utstedt visum samtidig ved ambassaden i Stockholm. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.