Advokat Morten Furuholmen, som bistår nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland, opplyste ifølge P4 at han ville trekke anken til nordmennene.

Les også: Moland og French dropper anke

Dette blir imidlertid tilbakevist av de dødsdømte nordmennene.

- Dette må være en misforståelse, sier French til VG Nett.

Utelukker ikke ny strategi
Men French utelukker ikke at det kan komme en endring i strategien.

- Vi får se hva som skjer framover. Du må nesten snakke med Furuholmen om detaljene rundt dette, sier French til Dagbladet.

Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å kontakte Morten Furuholmen tirsdag uten å lykkes. Furuholmen skal etter planen være i Kisangani fram til onsdag.

Flere Kongo-eksperter reagerte kraftig på nyheten om at nordmennene ville trekke anken, og mente dette ikke ville tjene deres sak.

- Det betyr jo at hele dommen foreløpig blir stående. Dette kan være et litt hasardiøst spill, for hvis de stopper den prosessen som er satt i gang av president Joseph Kabila i Kinshasa før helgen, så er jeg ikke sikker på det dette vil tjene deres sak, sa Kongo-ekspert og seniorforsker ved Fafo, Morten Bøås, til Nettavisen tirsdag formiddag.

Les også: - Dette er et hasardiøst spill

Ukjent for UD
Utenriksdepartementet har også vært helt ukjent med at nordmennene skulle ha noe ønske om å trekke tilbake anken.

- Dette har vi hørt gjennom media og det andre er at vi vanligvis ikke kommenterer forhold mellom advokat og klient, men at vi vil studere dette nærmere utover dagen for å se hva det innebærer, sa kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Håkon Svane, tidligere tirsdag.