RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frenchs advokat: Ulidelig spennende før flyet fikk ta av


Det ble noen nervøse timer etter at French ble frigitt og skulle sendes hjem. Statsminister Erna Solberg ventet til flyet var ute av Kongos luftrom før hun tok kontakt med moren til French for å fortelle at sønnen nå var fri.
Det ble noen nervøse timer etter at French ble frigitt og skulle sendes hjem. Statsminister Erna Solberg ventet til flyet var ute av Kongos luftrom før hun tok kontakt med moren til French for å fortelle at sønnen nå var fri.
Sist oppdatert:
Det var 13 dramatiske timer fra Joshua Frenchs løslatelse var godkjent av Kongos president til flyet med French fikk ta av fra landet, skriver VG.

Dokumentet ble undertegnet av president Joseph Kabila rundt klokka 10 tirsdag, med justisministeren til stede. Deretter tok det 13 timer før spesialutsending og Afrika-diplomat Arild Øyen fikk landingstillatelse for flyet som kom med helsepersonell for å frakte Joshua French ut av Kongo, melder VG.

- Det var noen ulidelig spennende timer, helt til siste slutt. Ikke før flyet var ute av kongolesisk luftrom turte vi tro på at saken endelig var løst. Det var veldig mye som skulle på plass, sier Frenchs advokat Hans Marius Graasvold.

Les: Facebook kokte over da nyheten kom om Joshua French

De norske aktørene i saken har tidligere opplevd å tro at en løslatelse var nært forestående, men så har alt gått i vasken. Statsminister Erna Solberg ventet til flyet var i lufta før hun kontaktet Kari Hilde French og sa at sønnen var fri.

- Hun var opptatt om når flyet var ute av kongolesisk luftrom. Det sier litt om hvordan vi har opplevd opp- og nedturer, sier Solberg.

Les: Mamma French sin utrettelige kamp førte frem

Joshua French ankom Norge på formiddagen 17. mai.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere