RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Førerkortbok på utlånstoppen

Oslo (NTB): «Vegen til førerkortet» er den mest lånte sakprosaboka på landets folkebiblioteker i 2008.

Oppskriften på hvordan man tar førerkort ble lånt ut 3.393 ganger i fjor.

På en god andreplass følger Åsne Seierstads «De krenkede. Historier fra Tsjetsjenia» (3.211 utlån), mens klassikeren «Anne Franks dagbok» (2.599) er nummer tre. Det viser en oversikt Bibliotek-Systemer AS har utarbeidet for Klassekampen.

Biografier og beretninger var populære i året som gikk. Trond Kirkvaags svært medieomtalte bok «Kom ikke nærmere. Jeg og min far», svensk-kurderen Mustafa Cans «Tett inntil dagene: fortellingen om min mor» og Sigrun Slapgards «Dikterdronningen: Sigrid Undset» er alle blant de åtte mest leste sakprosabøkene gjennom fjoråret.

Frank Rossaviks biografi om Einar Førde er også mye lest, og havner på 17. plass med 1.530 utlån, så vidt slått av Dag Christensens guide til festtaleskriving.

Reisehåndbøker er også populære, og skal man tro oversikten, er det Italia og Roma som er bibliotekgjengernes foretrukne reisemål. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere