Fiskeridirektoratet har forvaltningsansvaret for Freya.

– Torsdag kveld vil vi være på plass med fartøyet «Rind» og slik kunne informere og bidra til at folk ikke kommer for nær, opplyser kommunikasjonsrådgiver Nadia Jdaini i Fiskeridirektoratet til Aftenposten.

Jdaini forteller at Fiskeridirektoratet nå samarbeider med fagfolk på Havforskningsinstituttet for å planlegge en mulig flytting av dyret.

– Detaljer rundt dette er vi ikke ferdige med å utrede. Vi kommer med informasjon når eventuell flytteprosess er avgjort, sier hun.

Hvalrossen «Freya» på nye eventyr i Oslo: Skapte hodebry for politiet

Forsker ved Universitetet i Sør-Øst Norge (USN), Rune Aae, mener det er en god idé.

– Når jeg ser hvordan folk oppfører seg rundt Freya, er jeg veldig redd for at det fremprovoserer reaksjoner hos hvalrossen hvor hun skader seg selv eller andre i et forsøk på å komme seg unna eller når hun blir stressa av alle nysgjerrige som kommer for nær henne, skriver Aae i en sms til Nettavisen.

– Flytting kan derfor være et godt alternativ, legger han til

Forskeren ved USN fortalte overfor Nettavisen mandag at hvalrossen kan lett la seg stresse av mennesker som blir for nærgående.

– Hold avstand og respekter dyret, var den tydelige beskjeden fra Aae.

Til tross for at oppfordringen om avstand har blitt gjentatt fra flere hold, har mange nysgjerrige gått nærme for å få et møte med hvalrossen, som dukket opp i Oslo søndag. I tillegg har det oppstått flere farlige situasjoner, da enkelte har nærmet seg hvalrossen.

Onsdag oppdaget en padler plutselig Freya rett ved kajakken sin. Han ble skremt, men kom seg unna.

I tillegg falt en gutt falt i vannet like ved hvalrossen da han var ute på padlebrett-tur. 17-åringen ble reddet opp på en vannscooter.

Tidligere torsdag oppfordret Bymiljøetaten båtfolk og andre skuelystne om å holde avstand.

– Ikke gå nærmere enn 10 meter med båt, vannscooter eller lignende, skrev Bymiljøetaten på Facebook.