RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fridde i et dataspill

Ingenting sier «jeg elsker deg» mer enn å lage et eget dataspill til kjæresten.

Amerikaneren Anders Howard er nerd, spilldesigner og en evig romantiker. Han ønsket å fri til sin kjære Steffany, og han ville at det skulle være en spesiell opplevelse.

Hva kunne han gjøre, annet enn å ty til det han kan best? Programmering.

Howard lager spillet «Dinner Love and the Quest for Soup». Det starter som en godzillalignende jakt på mat, men forvandles snart til en romantisk affære og ender med en diger digital diamantring på skjermen.

Kjæresten forstår straks tegningen, og historien har en lykkelig slutt i virkeligheten også. Bare se videoen nedenfor. Du kan til og med spille «Dinner Love» selv. Klikk her, og last ned spillet.

Se hva kjæresten svarer når Anders Howard frir:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Howard er ikke den eneste som har fridd med et dataspill. Bernie Peng, også han amerikaner, brukte en måned på å reprogrammere spillet «Bejeweled» slik at en ring og spørsmålet «vil du gifte deg med meg?» dukket opp på skjermen da kjæresten Tammy Li (27) nådde en bestemt poengsum i spillet, skriver Ananova.com.

Rosa safirring

- Jeg synes det var ganske kult, på en nerdete måte, sier han til New Jersey-avisen Star-Ledger.

Dette er bryllupskaken til Bernie Peng og Tammy Li.

Kjæresten Tammy Li bærer i dag en rosa safirring identisk med den digitale versjonen Peng plasserte i spillet.

Lis og Pengs bryllupskake (til høyre) var heller ikke av det vanlige slaget ...

- Han helgarderte og satt poengsummen ganske lavt, forteller kjæresten til avisen. Hun kommenterer ikke hvorvidt hun synes frieriet var romantisk eller ikke.

Spillutvikleren imponert

Historien om Bernie Peng nådde frem til utvikleren av spillet, men istedenfor å bli sinte over at Peng hacket spillet, ble PopCap så imponerte at de tilbød seg å betale for en del av bryllupet.

- De fleste spillselskap ville reagert negativ på at noen tukler med spillene deres, men han kapret sin kvinne på denne måten. Som den gjengen med nerder vi er må vi bare ta av oss hatten for Bernie, sier en talsmann for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere