RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friele ikke imponert over kollegene

Sist oppdatert:
Herman Friele velger selv om han vil stille i TV-reklame for Kaffehuset Friele. Forslaget til nye, strengere krav til ordføreren i Bergen ble i dag forkastet.

Forretningsutvalget i bystyret var i dag klar i sin dom, ordføreren får gjøre som han vil. Dermed falt forslaget til Ap, SV, Sp og RV, som ville begrense ordførerens muligheter for å være frontfigur i blant annet reklame for Kaffehuset Friele.

- Ikke overrasket
Ordføreren selv er ikke overrasket - snarere forbuaset.

- Det de egentlig sier er at ordføreren skal ha en begrensning som ingen annen norsk statsborger har. Det kolliderer med grunnloven og med ytringsfriheten i menneskerettighetskonvensjonen. Det forbauser meg at oppegående mennesker som mine kollegaer er, ikke har kvalitetssikret dette bedre, sier Friele til iBergen.no.

Han forklarer videre at det sitter folk i Bergen med meget høy kompetanse på dette området som kunne gitt dem svar på at et slikt vedtak er ulovlig.

Heller ikke imponert
Som privatperson er Friele heller ikke særlig imponert over sine kollegaers forslag.

- Forslaget ville betydd at jeg ikke kunne deltatt i politiske diskusjoner, siden jeg er politisk valgt. Jeg kunne heller ikke jobbet med andre virksomheter, ikke promotert Bergen og næringslivsinteresser i inn- og utland, uten å først ha fått godkjening fra bystyret. Nei, dette forslaget er jeg ikke særlig imponert over, sier Friele til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere