RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friele selger mesteparten av familieselskapet

Bergen (NTB): Herman Friele fortsetter som styreformann etter at en nederlandsk kaffegigant torsdag kjøpte opp store deler av kaffehuset Friele-familien har eid i sju generasjoner.

- Det føles som å kutte navlestrengen. Alle synes dette har vært en vanskelig beslutning å ta, men det hadde aldri blitt en realitet om ikke familien mente dette var riktig for bedriften, sier styreformann og deleier Herman Friele til Bergens Tidende.

Nederlandske D.E. Master Blenders 1753 (DEMB), som er verdens tredje største kaffeselskap, kjøpte seg opp til en eierandel på 90 prosent torsdag morgen. Friele-familien beholder de resterende 10 prosentene. Før torsdagens oppkjøp eide nederlenderne 45 prosent.

- All kaffeproduksjon og aktiviteter i Norge forsetter som i dag med dagens ansatte og ledelsesstruktur. Ved å bli integrert i DEMBs internasjonale nettverk styrkes våre muligheter til å utvikle nye kaffekonsepter og være i forkant av trendene. Derfor ser vi for oss at aktivitetsnivået vil øke fremover, sier administrerende direktør Olav Munch i Kaffehuset Friele. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere