RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifinnelse av tidligere Frp-politiker ankes

Sandnes (NTB): Den tidligere Frp-politikeren som i Jæren tingrett ble frifunnet for en voldtekt av en mannlig barnevakt i 2009, må møte i lagmannsretten etter at saken ble anket tirsdag.

Påtalemyndigheten og statsadvokat Henriette Kvinnsland har anket dommen fra Jæren tingrett, der mannen under dissens ble frikjent for voldtekt av en annen mann, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen ble i tingretten frifunnet både for voldtekt og er også frikjent for det økonomiske erstatningskravet på nesten én million kroner som ble framsatt fra barnevakten, men han må nå belage seg på å møte i lagmannsretten.

- Jeg er litt overrasket over at påtalemyndigheten anker. Tvilen er stor om det han var tiltalt for, og tingrettens dom var veldig godt skrevet. Jeg trodde det skulle bli med dette, sier mannen forsvarer Tor Inge Borgersen til avisen.

Ifølge en nå 24 år gammel mann skjedde voldtekten hjemme hos lokalpolitikeren i november 2009, etter at mannen hadde sittet barnevakt for politikeren og hans kone. Mannen har avvist at det overhodet var berøring og seksuell kontakt mellom ham og barnevakten.

Den tidligere Frp-politikeren trakk seg fra alle verv i partiet i oktober i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere