RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Louise Kathrine Dedichen. Her avbildet i sivil i forbindelse med en kinopremiere i Oslo i 2012.
Louise Kathrine Dedichen. Her avbildet i sivil i forbindelse med en kinopremiere i Oslo i 2012. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Frifinnes for kjønnsdiskriminering

Sist oppdatert:
Likestillingsloven ble ikke brutt da Louise Kathrine Dedichen ble utnevnt til kontreadmiral og sjef for Forsvarets skolesenter i 2008.

En av de andre søkerne til skolesenterjobben følte seg forbigått ved utnevnelsen og mente Forsvaret ga Dedichen ulovlig fortrinnsbehandling fordi hun er kvinne.

Saken har gått gjennom flere rettsrunder. I Oslo tingrett ble Forsvarsdepartementet frikjent, mens Borgarting lagmannsrett i ankesaken mente at likestillingsloven ble brutt.

Nå har Høyesterett sagt sitt. Et flertall på fire av fem dommere mente i likhet med tingretten at det ikke ble lagt avgjørende vekt på kjønn ved utnevnelsen.

- Når man vurderer alle omstendigheter samlet og i lys av min konklusjon om at det var saklig og forsvarlig å anse Dedichen som den best kvalifiserte søkeren til stillingen, har jeg likevel kommet til at argumentet om at hun var kvinne, bare var et tilleggsargument og ikke avgjørende for utnevnelsen, uttaler førstvoterende dommer.

Mannen som følte seg forbigått og hans partshjelper Befalets Fellesorganisasjon må betale 312.500 kroner i sakskostnader. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere