RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Frifunnet etter Hellbillies-ulykke

Sist oppdatert:
Skiippagurra-festivalen er frifunnet etter ulykken der Hellbillies-vokalist Aslag Haugen falt ned fra scenen.

Statsadvokaten anker ikke dommen i Skiippagurra-saken, og dermed er festivalen endelig frifunnet for brudd på arbeidsmiljøloven etter ulykken i 2009. Da falt Hellbillies-vokalist Aslag Haugen ned fra scenen, brakk begge armene og fikk en alvorlig nakkeskade.

Ble frisk igjen
Ulykken kunne fort ha satt en stopper for karrieren til den populære musikeren, men heldigvis kom han seg tilbake på scenen igjen etter skadeavbruddet.

Arrangør ble tiltalt
For Skiippagurra-festivalen fikk saken et rettslig etterspill. Arbeidstilsynet innstilte på tiltale, og festivalen fikk et forelegg på 40.000 kroner fordi scenen ikke var godt nok sikret. Men Indre Finnmark tingrett konkluderte med at festivalen ikke var å regne som arbeidsgiver for frivillige i arbeidsmiljølovens forstand.

- Prinsipiell betydning
Skiippagurrafestivalens advokat, Thorkil Aschehoug i advokatfirmaet Grette, mener den endelige dommen har stor prinsipiell betydning for alle som driver med frivillighet i Norge.

- Trolig vil det gå en tid før en dugnadsarrangør igjen settes på tiltalebenken, sier Aschehoug ifølge en pressemelding fra advokatkontoret og Newswire.

- Påtalemyndigheten må fremover revurdere sitt syn på dugnadsarrangørers arbeidsgiveransvar for frivillig arbeidskraft, mener advokaten.

Styreleder Inger Anne Kristoffersen i Skiippagurrafestivalen er glad for at de kan gå løs på en ny festival uten å tenke på en ny rettsrunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere