*Nettavisen* Nyheter.

Frifunnet for barnesex

28-åringen kunne ikke vite at jenta han hadde sex med var 13 år, mente retten.

(iBergen.no) Mannen var tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, og innrømmet forholdet under rettssaken denne uken. Men samtidig understrekte han at han ikke kjente til jentas virkelige alder da de to hadde tilfeldig sex i 2003.

- Jeg trodde hun var 17 år. Da moren hennes ringte meg og fortalte at hun bare var 13 år, ble jeg helt skjeven og redd for å bli anmeldt, sa 28-åringen i retten.

Skulket skolen for sex
Den nå 17 år gamle jenta bekreftet at hun hadde løyet om alderen da hun traff den tiltalte mannen.

- Han ble først kjent med venninnen min på en chatteside på internett. De to avtaltes å møtes og jeg ble med da hun skulle treffe ham. Da sa jeg til ham at jeg var 16 år gammel. Vi fortsatte å chatte noen ganger, før jeg en dag skulket skolen og gikk hjem til ham, fortalte jenta under sin vitneforklaring.

De to hadde seksuelt samvær fire ganger den ettermiddagen. Ifølge 28-åringen fattet han mistanke til at hun kunne være under den seksuelle lavalderen mens de hadde samleie. De to møttes aldri igjen, da jentas foreldre avslørte det ulovlige forholdet allerede samme dag.

Etterforsket voldtekt
Da politiet to år senere etterforsket en voldtekt jenta hadde vært utsatt for, kom opplysningene om 28-åringen fram i lyset og en tiltale ble tatt ut.

- Jeg synes det var helt unødvendig. Jeg er helt imot hele saken, sa 17-åringen under rettssaken.

På spørsmål fra bistandadvokaten hennes om hun ville kreve erstatning fra mannen, svarte hun bestemt nei.

- Jeg løy for ham, så det var jo ikke hans feil. Det var min feil. Jeg har ikke forandret mening om det, sa jenta.

Bergen tingrett sa seg enig i at bergenseren ikke kunne dømmes for overgrepet, på bakgrunn av jentas opplysninger, og en psykiatrisk evaluering som konkluderte med at mannen var lettere psykisk utviklingshemmet. At han hadde spurt henne flere ganger om alderen hennes, gjorde også at han ble frifunnet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.