RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet for bildrap, men dømt til ubetinget fengsel

Trondheim (NTB): Sør-Trøndelag tingrett har frifunnet en 24 år gammel vogntogsjåfør for bildrap, men dømt ham til 45 dagers betinget fengsel og bot på 10.000 kroner for uaktsom kjøring.

Det var om kvelden 12. desember i fjor at den voldsomme kollisjonen skjedde på E39 i Hemne. I en høyrekurve fikk vogntoget, som 24-åringen kjørte, sleng på hengeren. Hengeren kom over i motsatt kjørefelt og traff en personbil i frontpartiet. En familie på fem satt i bilen, og en 39 år gammel mann og hans 8 år gamle sønn mistet livet, skriver Adresseavisen.

Årsaken til ulykken var at bremsene og ABS-funksjonen på hengeren ikke fungerte som de skulle. Retten mener feilen på bremsene og manglende ABS-funksjon med stor sannsynlighet var en vesentlig årsak til at hengeren fikk sleng.

Retten mener at 24-åringen ikke kan bebreides for at bremsene ikke ble kontrollert før kjøreturen, men at han i større grad burde ha avpasset farten etter kjøreforholdene. Retten mener at 24-åringen har opptrådt uaktsomt, men ikke grovt uaktsomt.

Under rettssaken la aktor ned en påstand om fem måneders fengsel, forsvareren ba om frifinnelse eller at 24-åringen skulle anses på mildeste måte. Retten mener 45 dagers betinget fengsel er en passende straff. I tillegg må han betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært sone i fengsel i ti dager. 24-åringen mister også førerkortet i ti måneder.

24-åringen har tatt betenkningstid på om han vil anke dommen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere