RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet for overgrepstiltale

Kristiansand (NTB): En mann i 40-årene er frifunnet for seksuelle overgrep mot en kvinne som var pasient ved institusjonen der han jobbet.

Mannen ble dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder og til å betale kvinnen en erstatning på 60.000 kroner da saken ble behandlet i tingretten.

Nå har lagmannsretten frifunnet mannen med fem mot to stemmer, skriver fvn.no. To av fagdommerne mente mannen måtte straffes, men alle de fire lekdommerne og en juridisk fagdommer stemte for frifinnelse.

Lagmannsrettens flertall har i sin begrunnelse vist til at det ikke er straffbart med seksuell omgang mellom en pasient og behandlere eller ansatte på en institusjon. Det er først når den ansatte i kraft av sin stilling eller posisjon utnytter dette til å skaffe seg seksuell omgang at det inntrer en straffbar situasjon. Et kjærlighetsforhold mellom en ansatte og en pasient har også betydning for vurderingen, skriver fvn.no. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere