Avdøde er hjemmehørende i Vikersund i Modum kommune. Agder politidistrikt skriver i en pressemelding at de vil etterforske saken videre.

Pårørende samtykker til at navnet til den avdøde frigis.

Sterkt preget

Båtsport-miljøet er sterkt preget etter at 46-åringen mistet livet i en offshoreregatta utenfor Tvedestrand lørdag.

– Det er mange som har mistet en de var veldig glad i, sier generalsekretær Tony Isaksen i Norges Motorsportforbund til Agderposten. Forbundet var arrangør av Møkkalasset Cup, som er en offshoreregatta i Tvedestrand.

– Dette går veldig inn på oss i både båt- og motorsportmiljøet. Båtsporten er liten, og mange kjenner hverandre. Det er mange som har tøffe stunder nå, sier han.

Har snakket med den skadde

46-åringen døde da deltakerbåten han var med i gikk ned, trolig etter å ha blitt tatt av en bølge. En mann i 20-årene ble lagt inn på Sørlandet sykehus i Arendal etter ulykken. Han skal ha fått bruddskader i ulykken, men skal ikke være hardt skadd.

Politiet har nå snakket med den skadde mannen som var om bord i ulykkesbåten, men han er foreløpig ikke avhørt, opplyser etterforskningsleder Jan Nesland i Agder politidistrikt til VG søndag morgen.

– Han er våken, og vi har hatt en prat med ham for å høre hvordan det går. Han skal avhøres på et senere tidspunkt, sier etterforskningsleder Jan Nesland til Fædrelandsvennen.

Gikk på bølge

Ulykken skjedde utenfor Holmesund brygge, som ligger i Arendal kommune. Det var bare de to mennene som var involvert i hendelsen.

– Dette fremstår som et uhell, men det har interesse når det får et så tragisk utfall. Så vi er interessert i å få hans oppfatning av hva som skjedde, sier Nesland.

Tony Isaksen takker alle som bidro da ulykken inntraff.

– Det var utøvere som hoppet uti umiddelbart. Utøvere, ledere, arrangører, kommunen, helsevesen og politi: Alle spilte på lag og de gjorde en fantastisk jobb, sier han til VG.