Gå til sidens hovedinnhold

Frikjent for 50 voldtekter

En mann i 40-årene er i Gulating lagmannsrett frifunnet for 50 voldtekter, trusler med kniv og vald mot sin samboer, ifølge Firda.

Saken var en anke etter at mannen i oktober i fjor fikk en dom på 3,5 års ubetinget fengsel i Sogn tingrett. Mannen ble pågrepet for de påståtte forholdene i 2010.

50 voldtekter
Det var i perioden 1997 til 2005 at voldtektene skulle ha funnet sted, blant annet i Sogn og Fjordane. Saka ble anket videre til lagmannsretten på grunn av bevisvurdering.

– Min klient var dømt for 50 voldtekter i Sogn tingrett. I tillegg var det et krav om 1,1 millioner kroner i oppreising. Nå er han frifunnet for alt. Det er en av de klareste frifinnelsene jeg har sett. Jeg har aldri opplevd lignende, sier advokat Robert Fonn.

I dommen står det blant annet at det etter lagmannsrettens oppfatning har vært et samlivsbrudd som har utviklet seg fra å være et vanskelig brudd til å bli en alvorlig straffesak. Videre står det at det ikke er noe som taler for at den tiltalte har opptrådt på en måte som skulle gi grunnlag for erstatningskrav mot ham.

– Kjempelettet
Han sier det ikke var overraskende at lagmannsretten ikke fant noe som helst form for bevisgrunnlag, og er glad på sin klients vegne.

– Klienten er kjempelettet over at over det tre år lange marerittet siden han ble varetektsfengslet nå er over, sier advokaten.

Mannen var ifølge Fonn også dømt for å ha stengt barna inne i kjelleren over 100 ganger.

– Det har vært en omfattende rettssak med over 30 vitner og betydelige mengder dokumentasjon, sier Fonn.

Dommen er enstemmig.

Les flere saker fra Firda.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken