Frikjent for å ha tent på Wethal

Foto: Lasse Wethal

En 24-åring er frikjent for å ha tent på Lasse Wethal på fest.

09.05.11 13:07

Nordre Vestfold tingrett mener at det ikke er gode nok bevis for at det var den tiltalte 24-åringen som tente på Lasse Wethal etter et nachspiel i Tønsberg den 11. april 2009.

Ingen har selv sett at Wethal ble dynket i etterbarberingsvann og tent på. Heller ikke Wethal selv som sov da det skjedde.

«...ikke fremkommet gjennom verken politiavhør eller forklaringer for retten at noen av de tilstedeværende har sett at fornærmede ble påtent. Heller ikke er det fremkommet noe motiv for handlingen, som fremstår som uforståelig og grunnløs...» siterer Tønsberg blad fra dommen.

Forsvarer Lill Slinning-Vassbotn er fornøyd med frikjennelsen.

- Han er lettet og glad. Nå håper jeg resultatet kan bidra til at det blir ro rundt saken, for alle involverte, hun til avisen Vassbotn.

Wethal selv mener at det var den tiltalte som tente på ham, og at motivet var tiltaltes holdning til Wethals legning. Da Wethal ankom festen skal den tiltalte ha sagt «hva gjør den jævla homoen her?». Et vitne fortalte politiet at den tiltalte hadde innrømmet ugjerningen overfor ham, men denne forklaringen ble senere trukket.

I retten fikk politiet kritikk for måten de hadde avhørt dette vitnet på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.