*Nettavisen* Nyheter.

Frikjent for drap

Foto: Talos, Peter (Scanpix)

Drapsdømte Ronny Kjeldsen ble frikjent i lagmannsretten. Tre andre er frikjent for et av de to drapene.

16.10.09 15:40

- Juryen i lagmannsretten har kjent fire av de fem tiltalte skyldige i drap på Vollheim gård. Ronny Kjeldsen er frikjent, melder NTB.

I tillegg satte fagdommerne deler av juryens kjennelse til side. De tre av de fire som var tiltalt for drapet på Ragnar Abrahamsen er frikjent for dette.

De dømmes likevel for ett drap, ran og svindel.

Årsaken er at lagmannsretten mener bevisene i saken er for svake.

Kjeldsen kunne fredag forlate lagmannsretten som en fri mann etter 542 dager i varetekt. En blid Kjeldsen svarte spørsmål fra pressen med: «Bare glem det», skriver Aftenposten.

Alle dømt i tingretten
I tingretten ble alle de fem tiltalte etter de to drapene i Søndre Land dømt til svært strenge fengselsstraffer. Kjeldsen ble da dømt til 18 års fengsel, men juryen i Eidsivating lagmannsrett har nå frikjent ham.

Den hovedtiltalte kvinnen, Berit Thorstensen (52), ble i tingretten dømt til 21 års fengsel for to drap. Hun ble nå frikjent for drapet på Abrahamsen.

Hennes bror, Knut Arne Thorstensen (34), ble i tingretten dømt til 18 års forvaring, med en minstetid på 10 år. Han ble nå frikjent for drapet på Abrahamsen.

Ole Kristian Bjørnsen (31) ble dømt til 19 års forvaring, med en minstetid på 10 år. Han har erkjent at det var han som skjøt Abrahamsen. Han ble kjent skyldig i drap Abrahamsen.

Knut Keiko Rønningen Kaasastul (32) ble dømt til 17 års fengsel. Han ble nå frikjent for drapet på Abrahamsen.

Ronny Kjeldsen (43) ble dømt til fengsel i 18 år, men er nå altså frikjent av lagmannsretten. Kjeldsen var tiltalt for drap på Jan Petter Aarstad.

Les hele dommen fra tingretten her.

Skrekkens gård
Frikjente Ronny Kjeldsen har hele tiden hevdet at han var uskyldig i drapene, og at han heller var på gården da de fant sted.

ikke 4. januar 2008 ble Ragnar B. Abrahamsen (35) skutt funnet drept på låven på Vollheim gård i Søndre Land kommune. Fire uker senere fant politiet Jan Petter Aarstad i en brønn på samme sted.

Funnene ga gården tilnavnet «Skrekkens gård».

Aktoratet har hele tiden ment at Berit Thorstensen har vært hovedpersonen bak drapene. Hennes lillebror Knut Arne Thorstensen har erkjente at det var han som drepte Aarstad, mens vennen Ole Kristian Bjørnsen har erkjent å ha skutt Abrahamsen.

Mandag fortsetter straffesaken med prosedyrer i forbindelse med straffutmåling for de fire skyldige.

Nettavisen kommer med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag