Frikjent for samboervold

Samboeren turde ikke vitne og dermed måtte retten frikjenne mannen, selv om de ikke tror på forklaringen hans.

Den nå 40 år gamle mannen var blant annet tiltalt for gjentatte tilfeller av vold mot samboeren i perioden mars 2002 til november 2003. Ifølge tiltalen skal mannen blant annet ha presset et teppe mot halsen hennes slik at hun ikke fikk puste, slått henne og holdt en hånd over munnen og nesen slik at hun ikke fikk puste.

I retten nektet mannen for at forholdene skjedde slik tiltalen beskriver. Han benekter at flere av dem noen gang har skjedd, mens andre skal ha skjedd på en helt annen måte enn tiltalen forteller. Han benekter at han i det hele tatt har utøvd vold mot kvinnen, og forklarer at han til tider opplevde kvinnen som truende.

Kvinnen selv nektet å vitne i retten. Hun ble stevnet og forsøkt pågrepet to ganger, men møtte ikke i retten. Dermed fant retten at de måtte frifinne mannen for tiltalen om vold mot henne, selv om de ikke tror på mannens historie.

«Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring, men etter en samlet vurdering av bevisførselen har retten ikke funnet at det er hevet over rimelig tvil at tiltalte har gjort det som er omhandlet i tiltalen.», heter det i dommen fra Bergen tingrett.

Trusler
I tillegg til vold mot samboeren, var 40-åringen også tiltalt for å ha truet en offentlig tjenestemann, samt flere brudd på våpenlovgivningen.

Han ble i retten dømt for å ha truet en ansatt i Statens Vegvesen som tok skiltene av mannens tilhenger i forbindelse med en kontroll.

40-åringen ble imidlertid frifunnet for de fleste av tiltalepunktene som gjaldt ulovlig oppbevaring av våpen. Under en undersøkelse hjemme hos mannen fant politiet til sammen 18 våpen og ammunisjon til disse. Et av våpnene, en Remington rifle kaliber 30-06, hadde han ikke tillatelse til å ha. Han ble dømt for dette, og for at dette våpnet sto plassert ladet inne på vaskerommet. Mannen erkjenner at han ikke hadde våpenkort til dette våpnet, og forklarer oppbevaringen på vaskerommet med at våpenet sto til tørk etter jakt.

De andre våpnene var imidlertid forsvarlig oppbevart, og mannen hadde tillatelsene i orden for disse våpnene.

Mannen ble dømt til 21 dagers betinget fengsel, for trusselen mot den Vegvesen-ansatte og for å ha oppbevart og eid Remington-riflen ulovlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.