RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent fordi han var søvnig

Sist oppdatert:
Politiet mente bilføreren var beruset, men retten hadde mer tro på at han led av søvnmangel.

(iBergen.no) Det var etter tre nestenuhell på motorveien i Åsane i fjor høst at 38-åringen ble stoppet av politiet. Etter deres mening var mannen påvirket av rusmidler mens han kjørte og han ble tatt med til lege for å nærmere undersøkelser.

Medisin i blodet
Blodprøven kom tilbake med positivt resultat, noe som førte til at mannen ble tiltalt for rattfyll.

Men da saken kom opp for Bergen tingrett avviste han kategorisk å ha kjørt med promille. Ifølge ham skyldtes heller den hasardiøse kjøringen at han led av søvnunderskudd.

- Var overtrøtt
Han viste til at han den aktuelle kvelden hadde jobbet fire netter på rad, i tillegg til at han mistet nattesøvn da hans gravide samboer var involvert i et trafikkuhell. Den positive blodprøveanalysen forklarte han med at han hadde spist sovemedisin 30 timer før han kjørte.

Men fordi den sakkyndige hadde formulert seg usikkert om mannens påvirkningsgrad i rapporten fra Folkehelseinstituttet, mente retten at 38-åringen like gjerne kunne ha vært overtrøtt.

Kan ha vært trøtt
«Det er ikke tvilsomt at kjøringen som sådan var svært trafikkfarlig, og at dette er forenlig med at sjåføren var svært søvnig. Kjøringen som sådan gir imidlertid, slik retten ser det, ikke holdepunkter for å si noe om hva som var årsaken til at tiltalte var søvnig - om dette skyldes påvirkning av sløvende narkotiske stoffer, eller om det skyldes omfattende søvnmangel.» skriver Bergen tingrett i dommen.

Den sterke tvilen kom den tiltalte til gode og han ble frikjent for promillekjøring.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere