RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frisk pris for superseiler

Sist oppdatert:
Verdens dyreste seilbåt lagt ut for salg igjen.

(LXUS.no) Verdens største, best designede, dyreste og mest berømte seilbåt - Maltese Falcon - er lagt ut for salg på luksus-nettauksjonen JamesList.

Men helt billig er det ikke å bli eieren av den flotteste seilbåten på de syv hav. Selgeren ber nemlig om 99 millioner euro for den 289 fot lange superyachten - eller nærmere 891 millioner norske kroner.

REVOLUSJONERENDE SEILTEKNOLOGI: DynaRig-systemet gjør Maltese Falcon rask og lett og manøvrere. Seilarealet er på imponerende 2400 kvadatmeter.

LES OGSÅ:
Prinsens nye superyacht
Abramovich bygger ferdig praktbåten
Verdens største yacht

Maltese Falcon ble bygget av Perini Navi for finansmannen Tom Perkins i 2006, og har ennå ikke blitt utkonkurrert av noen andre seil-yachter hva design, størrelse og kulhetsfaktor gjelder. Skipets geniale seilsystem DynaRig har revolusjonert seilsporten med sine femten seil fordelt på tre master og et seilareal på 2400 kvadratmeter. Maltese Falcon er uslåelig hva både enkel manøvrering og høy hastighet gjelder, og praktskipet kan krysse Atlanterhavet på bare ti dager.

Nyskapende design

Mastene er like høye som en 20 etasjers bygning, men verdens største seilbåt er ikke bare bygget for fart og spenning. Art deco-interiøret oser moderne luksus og et av blikkfangene er et innendørs atrium med en elegant vindeltrapp som snirkler seg rundt den midterste masten. Trappen binder de tre dekkene sammen og gjennomsiktige gulv sørger for naturlig lys på alle nivåer.

PRØVER IGJEN: Finansmannen Tom Perkins prøvde å selge drømmeyachten sin også i fjor. Nå har han gått noe ned i pris og for 99 millioner euro kan Maltese Falcon bli din.

Maltese Falcon har sengeplass til tolv fordelt på fem storslagne lugarer på nedre dekk, hvorav ett er utstyrt med blant annet kingsize køye, omkledningsrom og privat gym. De fire andre gjesterommene kan konverteres til to gedigne VIP-suiter om ønskelig, hvorav ett med privat boblebad. I tillegg er skipet utstyrt med en storslagen rederlugar med privat cockpit på øverste dekk og køyer til et mannskap på 16.

Kanskje er det da ikke så rart at Maltese Falcon også er Petter Stordalens favoritt?

Skipet kan dessuten lokke med egne områder for soling for deg som vil jobbe litt med brunfargen, og hele hoveddekket er en åpen løsning med hovedsalong, en enorm aktercockpit, to separate studioer og en majestetisk spisesal.

Maltese Falcon ble lagt ut for salg også i fjor. Da ba eieren imidlertid om over én milliard kroner for praktskipet. Så dersom du er ute etter å gjøre et kupp og sikre deg verdens feteste seilbåt, er dette tiden for å gjøre en god handel.

Se flere bilder av Maltese Falcon hereller ta en titt på denne videoen og lær mer om verdens flotteste seilbåt:

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere