RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friske nordmenn på sykehus kostet 144 millioner kroner

Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad (RB))
Sist oppdatert:
I løpet av de fire første månedene i år brukte norske kommuner over 144 millioner kroner på å la ferdigbehandlede pasienter bli liggende på sykehus.

Det er den dyreste firemånedersperioden siden samhandlingsreformen ble innført, og 32 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor, skriver Nationen.

I løpet av de fire første månedene i år ble det brukt 28.693 liggedøgn på pasienter som egentlig var utskrevet fra sykehusene, viser statistikken fra Helsedirektoratet. Det betyr at i gjennomsnitt 240 sykehussenger ble brukt hver dag av folk som egentlig var for friske til å være på sykehus, skriver avisen.

I hele 2011 ble det brukt totalt 134.987 liggedøgn på ferdigbehandlede pasienter, mens ett år inn i samhandlingsreformen var tallet redusert til 57.456 døgn. Siden da har tallet vært ganske stabilt fram til i år.

– Det ser ut til at det har blitt vanskelig for kommunene igjen i 2014, sier Tor Åm, leder for det nasjonale nettverket for samhandlingsreformen.

Han tror årsaken sannsynligvis er at kommunene ikke har greid å bygge tilstrekkelig mottakskapasitet slik at pasientene kan komme hjem til sin kommune istedenfor å ligge på sykehusene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere