*Nettavisen* Nyheter.

Friske nordmenn på sykehus kostet 144 millioner kroner

Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad (RB))

I løpet av de fire første månedene i år brukte norske kommuner over 144 millioner kroner på å la ferdigbehandlede pasienter bli liggende på sykehus.

08.08.14 04:35

Det er den dyreste firemånedersperioden siden samhandlingsreformen ble innført, og 32 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor, skriver Nationen.

I løpet av de fire første månedene i år ble det brukt 28.693 liggedøgn på pasienter som egentlig var utskrevet fra sykehusene, viser statistikken fra Helsedirektoratet. Det betyr at i gjennomsnitt 240 sykehussenger ble brukt hver dag av folk som egentlig var for friske til å være på sykehus, skriver avisen.

I hele 2011 ble det brukt totalt 134.987 liggedøgn på ferdigbehandlede pasienter, mens ett år inn i samhandlingsreformen var tallet redusert til 57.456 døgn. Siden da har tallet vært ganske stabilt fram til i år.

– Det ser ut til at det har blitt vanskelig for kommunene igjen i 2014, sier Tor Åm, leder for det nasjonale nettverket for samhandlingsreformen.

Han tror årsaken sannsynligvis er at kommunene ikke har greid å bygge tilstrekkelig mottakskapasitet slik at pasientene kan komme hjem til sin kommune istedenfor å ligge på sykehusene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag