Gå til sidens hovedinnhold

Friskmelder familiebarnehager

De fire familiebarnehagene som fikk påpekt flere lovbrudd og mangler av tilsynsutvalget i Bydel Nordstrand er nå godkjent igjen.

NORDSTRAND: I november i fjor skrev vi at Bydel Nordstrand hadde funnet flere brudd på barnehageloven og svikt i rutiner hos fire lokale familiebarnehager med samme eier.

LES OGSÅ: Fant flere lovbrudd i barnehager

Tilsynene hos familiebarnehagene Marmorslottet, Lille My, Mummitrollet 1 og 2 fant sted etter bekymringsmeldinger fra foreldre.
Etterpå fikk eier en rekke pålegg om ting hun måtte ordne opp i. Dette skal nå være gjort.

Viktig med veiledning

– Bydelen har vært i dialog med eier både skriftlig og muntlig i prosessen frem mot å rette opp i forhold beskrevet i påleggene. Det har også vært møte med eier for å sikre at eier har den rette forståelsen av hva påleggene innebærer og hva som er eiers ansvar, opplyser bydelsdirektør Tove Heggen Larsen til Nordstrands Blad.

Bydelsdirektøren sier at Bydel Nordstrand gjennom sitt tilsynsarbeid ofte erfarer at familiebarnehagene har et stort behov for veiledning.

– Bydelen opplever derfor at det er svært viktig med tett oppfølging i forbindelse med lukking av avvik etter pålegg gitt ved tilsyn, sier Tove Heggen Larsen.

– Vi er opptatt av at også familiebarnehagene skal ha en så god kvalitet som mulig utifra sine rammebetingelser, for å trygge foreldrene på at barna har en god hverdag og et godt læringsmiljø, sier bydelsdirektøren.

LES OGSÅ:

Pynten barnehage rives til sommeren

Sæter barnehage utbedret

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen