Gå til sidens hovedinnhold

Frisørene sa ja til tariffavtale - vurderer streik

Oslo (NTB): Meklingen om frisøravtalen ble natt til torsdag avsluttet elleve timer på overtid. Fagforbundet har sagt ja til en skisse lagt fram av meklingsmannen, men arbeidsgiverne sier nei. Dermed kan det bli streik likevel.

Fristen for å bli enige var onsdag klokka tre. Ved 2-tiden natt til torsdag sa

Fagforbundet sa ja til en skisse lagt fram av meklingsmann Inger Tollefsen, men arbeidsgiversiden, representert ved NHO håndverk valgte å si nei til skissen.

- Vi beklager at NHO har brakt oss inn i denne situasjonen. Det er et grovt brudd på alle spilleregler for mekling. Vi opplever situasjonen som usedvanlig uklar, sier forhandlingsleder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet.

- Vi har strukket oss langt for å få til en enighet, men har ikke blitt møtt med den samme villigheten fra NHO håndverk sin side. Dette viser at arbeidsgiversiden ikke behandler sine ansatte med den respekten de fortjener, slår Guldbrandsen fast.

- Så lenge NHO håndverk ikke har varslet en lockout kan vi bli tvunget ut i en streik for meklingsmannens skisse. Det er veldig spesielt, sier Guldbrandsen. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021