RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frister med erotikk og forfattere

Sist oppdatert:
Bok i sentrum frister med alt fra erotiske dikt, Ingrid Bjørnov, Turboneger og 150 store forfattere.

(SIDE2): I dag, torsdag går startskuddet for årets Bok i sentrum. Da åpner Oslos nye ordfører Fabian Stang bokfesten som årlig trekker 50.000 mennesker til det store hvite teltet i Spikersuppa.

Foss og Hank von Helvete
I år er programmet ekstra sterkt, i og med at mange av de store kanonene er ute med bøker i år. Nytt av året er litteraturgalla hver kveld - med flere av dem til stede.

Fra utlandet kommer både Diane Setterfield som har skrevet «Den trettende fortellingen» og Staffan Thorsell som vakte stor oppmerksomhet i Sverige med «Mein Lieber Reichskanzler». Den handler om den svenske nøytraliteten under annen verdenskrig og setter en sterkt kritisk søkelys på svensk politikk fra slutten av 1930-tallet og til krigens slutt.

SE PROGRAMMET:

Bok i sentrum

Wenche Foss er ikke frisk nok til å stille selv, men boken om henne i nyutvidet utgave presenteres av teaterkritiker Mona Levin. En litt annen form for biografi presenteres av Hank von Helvete og Håkon Moslet.

Erotisk Ragde
Og er du interessert i hva Anne B. Ragde og Unni Lindell kan stelle i stand kan du gå og høre deres foredrag over «To fruer i ett smekk» - med adgang for menn.

Ragde har for øvrig vært redaktør på den nye samlingen av Erotiske dikt som presenteres lørdag, sammen med Anders Danielsen Lie. Diktene skal for øvrig være illustrert for dem som er interessert i det.

Og er du interessert i store sammensvergelsesteorier kan foredraget søndag 28. oktober om Illaminatus-bevegelsen være noe for deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere