RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fristet til å være utro?

Sist oppdatert:
Hva bør du gjøre om du merker det er noen andre enn kjæresten din som pirrer deg?

(SIDE2): Bare fordi man er sammen med noen mister man ikke egenskapen til å synes at andre mennesker er tiltrekkende, men problemet oppstår når man får lyst til å faktisk gjøre noe mer enn å bare se.

Men hva gjør du så om du merker at du er tiltrukket av kjekkasen på jobb, eller nabojenta? Får du panikk? Får du lyst til å gjøre noe med det? Føler du deg skyldig?

Ifølge Happen Magazine finnes det fem valg du kan ta dersom du har havnet i en slik situasjon.

Her er valgene dine:

1. Ikke fortell det til noen

Hvis lysten til å være utro ikke er overveldende stor, bare en liten flørt i motsetning til å ta steget helt ut, og du vet at du fint klarer å holde deg unna personen som frister deg, så er det kanskje best å holde kjeft. Men bare vær sikker på at du er ærlig med deg selv, og ikke minst din partner, om hva du føler for denne personen. Hvis ikke kan det å ikke si noe bare gi deg et enda større problem.

2. Tilstå alt

Det høres kanskje ikke ut som det mest fristende, men det kan være det lureste. Å fortelle kjæresten din om tankene dine kan kanskje gjøre at de ikke føler de kan stole på deg lenger, selv om det aldri skjedde noe. Men, hvis forholdet er sterkt nok til å tåle slik brutal ærlighet kan et slik tilståelse forhindre en krise. Kanskje har dere et problem som gjør at du ser på andre, og at du egentlig ikke er interessert i å være utro, men interessen kommer som et resultat av deres problemer?

3. Luft problemet ditt til en venn

Venner er absolutt gode å ha for å diskutere problemer med og prøve å finne ut hva som foregår inni hodet ditt. Bare vær forsiktig med hvem du velger å diskutere problemet med. Det kan være lurt å velge en venn med god moral, og ikke en som ber deg gripe sjansen fordi det høres kult ut...

4. Snakk med en psykolog

Å tilbringe litt tid med en terapeut kan hjelpe deg og løse problemet på den måten at du kanskje finner ut hvorfor du føler for å være utro. Det er litt det samme som punkt to, at kanskje du egentlig ikke ønsker det, men det er ting som driver deg til det ubevisst. En terapeut kan også lære deg hvordan du best skal kommunisere med partneren din, og kanskje det kan være nok til å løse problemet?

5. Slå opp

Bare innse det. Noen ganger betyr lysten til å være utro at noe er galt i forholdet, og at det ikke er riktig at dere er sammen lenger. Tenk over hva du vil ha ut av et forhold, og sammenlikn det i mot hva din partner gir deg. Og spør deg spørsmålet: Er din kjæreste deg fortsatt kjær? Hvis man mister respekten for noen er det ikke mye du kan gjøre for å reparere forholdet. Merker du at du stadig unngår å være sammen med personen, ikke hører etter eller overser ham/henne er det ikke et godt tegn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere