RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RØRER MANGE: Historien om den hjelpsomme elverumsingen i kassekø rører mange. Lørdag ettermiddag har Kjersti Aas (bildet) fått over 21.000 «likes» på Facebook. Nå får den ukjente redningsmannen et gavekort på 1.000 kr som takk for hjelpa.
RØRER MANGE: Historien om den hjelpsomme elverumsingen i kassekø rører mange. Lørdag ettermiddag har Kjersti Aas (bildet) fått over 21.000 «likes» på Facebook. Nå får den ukjente redningsmannen et gavekort på 1.000 kr som takk for hjelpa. Foto: Kjetil Brorson Dahl (Østlendingen)

Fritjof (21) hjalp Gina (15) da bankkortet hennes ikke virket, får 1.000 kroner som takk for hjelpa

Sist oppdatert:
Torsdag var 15 år gamle Gina Aas i butikken. Da hun skulle betale oppdaget hun plutselig at bankkortet hadde gått ut på dato.

Han som sto bak henne i køen tilbød seg spontant å betale for varene hennes. En pakke havregryn og en klump med smør, skriver Østlendingen.

- Det er bare helt fantastisk, sier mamma Kjersti Aas.

Manglet smør

Torsdag var hun på veg til Oslo på et møte.

Fredag skulle datteren Gina på skoletur. Som turmat hadde hun valgt vafler.

- På veg inn til hovedstaden kom jeg på at vi ikke hadde smør. Det er vanskelig å lage vafler uten smør, både for røra sin del og for å smøre jernet. Fordi jeg satt på bussen til Oslo, overførte jeg penger til Ginas konto, slik at hun kunne kjøpe det vi manglet, forteller Kjersti Aas til Østlendingen.

Etter å ha plukket med seg smør og havregryn i butikken, stiller 15-åringen seg i kassekø.

- Da Gina skulle betale oppdager hun at bankkortet har gått ut på dato. Hun ble både redd og rådvill, da hun skjønte at hun ikke fikk betalt for seg, forteller mamma Kjersti.

Hjelpsom ungdom

Bak Gina sto det en ung gutt. Han tilbød seg umiddelbart å betale varene hennes.

- Vi fikk en fantastisk start på helgen, på grunn av en ukjent mann med stort hjerte. Det som sikkert virket lite og lett for han, betydde utrolig mye for oss, sier Aas.

Dermed kunne Gina sette kursen hjemover – i trygg forvissning om at vaflene var reddet.

Fredagen kom – og med seg på skoletur hadde hun «havrevafler» med kanel i matboksen.

- Hva tenker du om at Gina fikk hjelp av en totalt fremmed på denne måten?

- Det er helt fantastisk. I en hverdag fylt av stress, jag og mas – er det mange som ikke har tid til å vise fram den godheten de sitter inne med. Det skal ikke mer enn to-tre sekunders oppmerksomhet til for å redde en hel skoledag. Man trenger ikke være supermann for å få til det. Det handler bare om å ta seg tid. Det handler ikke om penger, men tid og oppmerksomhet, slår Kjersti Aas fast og anslår at mannen la ut maksimalt 50 kroner for datteren.

- En glede å hjelpe til

Fredag fortalte hun om det som hadde skjedd på Facebook, i håp om å komme i kontakt med datterens reddende engel.

- Det minste jeg kan gjøre er å betale ham tilbake pengene han la ut, sier Aas.

Til slutt kom hun i kontakt med gutten som hjalp datteren hennes, en 21-åring fra Elverum.

Fritjof A. Karlsen – som han heter – skriver i en melding til Kjersti Aas at det bare var en glede å hjelpe datteren i den situasjonen som oppsto.

- Det er fint å høre at hun koste seg på skoletur, skriver 21-åringen til Kjersti Aas i en melding på Facebook.

Nå er Aas veldig glad for å ha fått kontakt med datterens hjelper på butikken.

- Det virker ikke som han vil ha igjen pengene han la ut for Gina, men jeg ønsker å gi ham en oppmerksomhet tilbake. Med en slik oppvakt ungdom vi har i dag, går vi en lys framtid i møte, sier Kjersti Aas.

Gavekort

Selv kjenner hun ikke den ukjente redningsmannen, og vet derfor ikke noe om hva han vil sette pris på som en liten oppmerksomhet for det han gjorde.

- Jeg har derfor bestemt meg for å gi ham et gavekort på 1.000 kroner på Spar-butikken på Søbakken. Det var der han hjalp datteren min. Nå kan han kjøpe seg noe for pengene fra meg, sier Aas.

Det var Østlendingen som lørdag ettermiddag kunne fortelle Karlsen om han nå får fra Kjersti Aas.

- Det er jo helt utrolig. Helt overveldende. Det hadde jeg aldri drømt om, sier han.

- Hvis jeg hadde vært i den samme situasjonen som det datteren hennes var, hadde også jeg ønsket meg hjelp. For meg faller det seg helt naturlig å hjelpe folk hvis jeg kan, sier Karlsen til Østlendingen.

- Hva gjorde at du grep inn i situasjonen som oppsto?

- Jeg så at hun var ung og at det ble litt ekkelt for henne da hun ikke klarte å gjøre opp for seg. Det er bare moro å kunne hjelpe folk, sier Karlsen.

Les flere saker fra Østlendingen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere