*Nettavisen* Nyheter.

Fritt Ord-honnør til Louiza Louhibi

Oslo (NTB): I fjor høst sto Louiza Louhibi (21) fram og fortalte at hun var offer for en overfallsvoldtekt. Nå er hun belønnet med Fritt Ords honnør.

Prisen er på 100.000 kroner.

Louhibi ble utsatt for en overfallsvoldtekt i Oslo i 2008. Gjerningsmannen - som ble dømt til sju års forvaring - hadde også voldtatt tre andre kvinner.

21-åringen gikk offentlig ut i voldtektsdebatten i fjor høst. «Jeg var et offer for en overfallsvoldtekt i 2008. Men man kan ikke være et offer hele livet. Aksjon mot voldtekt nå.», skrev hun på Twitter. Dette ble etterfulgt av flere avisintervjuer og TV-opptredener. Hun har blitt utsatt for sjikane som følge av sitt engasjement og er i dag utstyrt med voldsalarm.

Det var også Louhibi som varslet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om videoen med trusler mot kongehuset og regjeringsmedlemmer i februar.

«Louiza Louhibi tildeles Fritt Ords honnør for sitt mot i debatten om seksualisert vold mot kvinner og for aktivt å ha imøtegått ekstreme holdninger som har religiøs og politisk forankring», skriver Fritt Ord-styret i sin begrunnelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.