RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritt Ord ut av Pan

Sist oppdatert:
Fritt Ord skal ha solgt seg ut av Pan Fish siden stiftelsen ikke liker selskapet tilstedeværelse i Chile.
Stiftelsen Fritt Ord har solgt alle sine aksjer i Pan Fish på grunn av selskapets investeringer i Chile, skriver nyhetsmagasinet Memo.

Fritt Ords direktør Erik Rudeng sier han solgte unna rundt halvparten av aksjene allerede fredag etter å ha lest reportasjen om John Fredriksens og Pan Fishs nye selskap Marine Harvest i Chile. Mandag, dagen før generalforsamlingen til Pan Fish, solgte stiftelsen unna resten av aksjene.

- Reportasjen har skapt en tvetydighet, som jeg tror selskapets ledelse vil ta alvorlig. Men vi har ikke kapasitet til å delta på generalforsamlinger eller engasjere oss på annet vis, og velger heller å gå ut av, sier Rudeng ifølge Memo.

I artikkelen blir Marine Harvest blant annet kritisert for dårlig sikkerhet og ekstremt dårlige vilkår for fagforeninger.

Fritt Ord var på tampen av fjoråret fjerde største aksjonær i Pan Fish, med rundt 5 prosent av aksjene. Aksjene ble solgt for 80 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere