RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritt Ords Honnør til Nina Johnsrud

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Stiftelsen Fritt Ord har besluttet å tildele Fritt Ords Honnør til krimjournalist Nina Johnsrud i Dagsavisen for modig journalistikk.

Johnsrud ble tidligere denne måneden truet etter å ha avslørt at ekstreme islamister tar jegerprøven for å skaffe seg våpen på lovlig vis. Lederen av den islamistiske gruppa Profetens Ummah er varetektsfengslet og siktet for trusler mot henne og en annen journalist, i tillegg til andre forhold.

Johnsrud har også tidligere vært alvorlig truet i forbindelse med dekning av større kriminalsaker. I 2006 ble det avfyrt fire skudd mot Johnsruds bolig. Aftenposten skrev at hendelsen kunne være «tidenes mest alvorlige angrep på en journalist i Norge». Saken ble ikke oppklart.

Johnsrud uttalte til Nettavisen 26. oktober: «Den eneste måten å håndtere dette på er å stå fram offentlig, fortsette å sette søkelyset på miljøet og å oppfordre kolleger til å være med».

«Johnsruds uredde håndtering av denne type trusler mot ytrings- og pressefriheten fortjener respekt og anerkjennelse», skriver Stiftelsen Fritt Ord i sin begrunnelse.

Stiftelsen skriver at Fritt Ords Honnør er en påskjønnelse som deles ut for verdifullt virke i det frie ords tjeneste, gjerne i tilknytning til en aktuell sak. Honnøren tildeles når noen fortjener den, uten begrensninger i antall. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere