*Nettavisen* Nyheter.

Fritzl har skilt seg

Foto: ROBERT JAEGER (AFP)

Østerrikeren, som soner en livstidsdom, ønsket selv skilsmisse.

25.10.12 20:11

Josef Fritzl, som fikk kallenavnet «monsteret fra Amstetten» har skilt seg fra kona Rosemarie. Østerrikeren soner en livstidsdom etter at han fikk sju barn med sin egen datter og holdt henne og flere av barna innesperret i en kjeller i årevis.

Det var Fritzl selv som ba om skilsmisse, angivelig fordi Rosemarie aldri har besøkt ham i fengsel. Skilsmissen ble innvilget i forrige uke og betyr også at Rosemarie Fritzl ikke lenger har tilgang til eksmannens pensjonsutbetalinger, melder det østerrikske ukemagasinet News.

Ikke besvart brev
Ifølge magasinet har Rosemarie heller ikke svart på noen av de mange brevene Josef Fritzl har skrevet til henne etter at han ble fengslet.

Fritzls advokat Nikolaus Rast vil ikke kommentere saken.

Josef Fritzl ble i 2009 dømt til livsvarig fengsel for drap, voldtekt, incest og frihetsberøvelse etter at hans grusomme forbrytelser ble avslørt.

Meldte datteren savnet
Det var i 2008 det ble avslørt at Fritzl hadde holdt datteren Elisabeth fanget i kjelleren i sitt eget hus i byen Amstetten i 24 år. Da hun forsvant sporløst fra byen i 1984, meldte faren henne savnet. Etter omtrent en måned skal et brev fra datteren ha dukket opp, der hun ba foreldrene slutte å lete etter henne, og politiet konkluderte med at den da 18-årige jenta hadde meldt seg inn i en sekt.

I løpet av de årene voldtok han henne flere tusen ganger og fikk sju barn med henne. Det ene barnet døde som spedbarn etter at Fritzl nektet å sørge for legehjelp. Tre av de andre barna ble tatt med ut og vokste opp sammen med Fritzl og kona, mens de tre andre hadde tilbrakt hele sine liv i kjelleren sammen med sin mor.

Fritzls forbrytelser ble avslørt i 2008 da Elisabeth Fritzl klarte å overtale faren til å la den alvorlig syke 19 år gamle datteren få komme på sykehus. (NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.